Strand Alpin Ski i Norge

Bli bedre på ski

Hvordan kan du trene på sommeren, slik at du blir bedre på ski på vinteren?

Vinteren er kanskje lang og kald for oss nordmenn, spesielt oppe i nord. Det er en grunn til at det sies nordmenn er født med ski på bena. Men selv om man er født med ski på beina, er det vanskelig å gå med dem på sommeren. Da er det lurt å finne gode måter å trene seg opp til skisesongen på sommer, spesielt om man har tenkt å delta i store mosjonsløp som Birken.

Rulleski

Mange bytter ut skiene med rulleski på våren, sommeren og høsten. Det positive med å benytte seg av denne treningsformen er at man får trent opp motorikken og bevegelsene som man bruker når man går langrenn. Det er god kondisjonstrening og du kan gå over svært lange strekninger. Du trener opp muskulaturen i både armer og ben.

Trampoline

Du kan også benytte deg av trampoline for å trene til neste sesong med vintersport. Dette er en gunstig måte å trene på ettersom du får brukt all muskulatur i kroppen og ikke minst kondisjon. Du kan også øve på akrobatikk på trampolinen, slik at du kan imponere på snowboard i neste sesong. Et godt tips er å kjøpe trampoline på nettet hos for eksempel Trampoline spesialisten, slik at du sparer penger.

Løp

Ta bena fatt! Det er en god måte å trene opp ben og kondis til neste skisesong. Det er selvfølgelig en god unnskyldning til å tilbringe masse tid ute i det fine været for å samle opp D-vitaminer fra sola, det er jo tross alt noen måneder hvert år, hvor den er borte for oss i Norge.

Du kan gjøre mye ute i fri luft for både å bedre og holde formen til neste vinter.