Strand Alpin Ski i Norge

De beste alpinanlegg i Norge

Det nærmer seg påske og det betyr fjellturer for veldig mange nordmenn. Vi ser litt på hvilke alpinanlegg som er best.

I påsken er det tradisjonen tro en siste innspurt opp i fjellene for å få med seg den uovervinnelige kombinasjonen av snø og sol. Hvor mange har ikke tilbragt timesvis ute på de store fjellviddene med pauser i solveggen med kvikklunsj, appelsin og kakao? Noen er heldige og har hytter i fjellet, hytter som gjerne har gått i arv i flere generasjoner. Mens andre velger å leie hytter eller bo på høyfjellshotell for å nyte siste resten av vinteren.

Bjørli skisenter

Har du barn, er dette stedet perfekt å tilbringe vinteren på. De har nemlig et eget barneområde med 2 heiser, barneløype og mange sitteplasser. De har også en familieløype på 3.8 km som passer alle uansett nivå. Hver søndag arrangeres det barne skirenn i barnebakken. De har en egen terrengpark med 5 rails og 11 hopp. Totalt har de 6 heiser som tar deg ogg til de forskjellige løypene. De har også to Halfpipe løyper og en NM-løype.

Hafjell Alpinsenter

15 km nord for Lillehammer finner du et av Norges største alpinanlegg med 30 løyper, gondolbane, 3 stolheiser og 11 skitrekk. Terrengparken heter Hafjellparken og ble kåret til Norges beste terrengpark av DN 2013. Den består av Main park, Frontyard og Backyard med forskjellige ferdighetsnivå. Anlegget ble brukt under Vinter-OL i 1994, til blant annet slalåm og storslalåm. I dag brukes anlegget av flere idrettslag, deriblant Lillehammer Skiklub og ØTI Hafjell Alpint.

På Hafjell har de skjønt at uten mat og drikke, duger helten ikke. Det finnes flere spisesteder tilpasset alle lommebøker og ganer, om du da ikke ønsker å grille i bakkene. Det er fokus på lokale råvarer og kortreist mat. Noen av restaurantene er Skavlen, Restaurant Ryk og Reis, Olympiatunet og Woody’s. På Restaurant Ryk og Reis og Woddy’s er det også Afterski.

Kvitfjell Alpinanlegg

En halvtime unna Hafjell, ligger Kvitfjell Alpinanlegg som har samme eiere som Hafjell. Under Vinter-OL i 1994 ble det arrangert utfor og Super-g for damer og herrer i anlegget. Anlegget har et familievennlig område på vestsiden og på østsiden finner du World Cup bakken og andre spennende nedfarter. Du kan bruke samme heiskort på både Kvitfjell og Hafjell. Kvitfjell består av 25 løyper, med 11 heiser og 600 km langrennsløyper.

Det finnes flere spennende spisesteder på Kvitfjell, deriblant Koia i Kvitfjell, Tyrihanstunet, Plaza Cafe og Gudbrandsgard Restaurant. Sistnevnte kan skilte med en spennende buffet for hele familien. Gudbrandsgard Hotell har gode muligheter for avslapning og afterski etter enlang dag i bakkene.

Geilo skisenter

I fjellene midt mellom Bergen og Oslo, ligger Geilo Skisenter med flere forskjellige områder hvor du og familien kan boltre dere. Trollklubben barneområde har barneheis og bakker hvor barna dine kan vende seg til å ha ski på beina. Her finnes det også barnepass, slik at mor og far kan slå seg løs i de voksne løypene. Her er det også forskjellige kurs og prisgunstige pakker tilgjengelige. Området har flere spennende hotell og resort som gir ypperlige muligheter for gode matopplevelser og luksus.