Strand Alpin Ski i Norge

Pakk til skiferien

Det er mange som tar en skiferie eller to i løpet av året. Vinteren kan være lang for de fleste, og da gjelder det å finne på noe for å få tiden til å gå. Det er jo også mye fint man kan gjøre i løpet av vinteren, og naturen kan nytes minst like mye da som om sommeren.

Veldig mange velger å stå på ski i løpet av vinteren. Det eneste som kreves for å få til det, er jo at det ligger snø på bakken og at man eier et par ski. Det er forskjellige måter å stå på ski på, og det er også mange som velger å reise til ulike skianlegg for å stå på ski.

Pakk riktig

Når man skal reise på en lengre skiferie, så er det viktig å pakke riktig. Det er ingen tvil om at det er andre ting man skal pakke med seg til en skiferie, enn om man skal på en sydenferie. Noen av de tingene man bør ha med seg på en skiferie, er:

  • ullsokker, både tjukke og tynne
  • skibukse og skijakke
  • lue og votter
  • ullundertøy
  • solbriller og skibriller
  • solfaktor
  • ekstra klesskift

SkiløperDette er bare noe av det helt essensielle som man bør pakke med seg på en skiferie. Det er selvfølgelig andre ting som er lurt å ta med seg. Pakkingen vil også avhenge noe av hva slags sted man skal reise til. Hvis man har tilgang til en god og varm hytte med innlagt vann, så har man flere muligheter til for eksempel å tørke klær enn hvis man bor i en liten strømløs hytte. Dette er noe man bør finne ut av før man legger ut på turen. En annen ting som er lurt å ta med seg, er linser. Linser er mye bedre å ha på seg enn briller når man skal ut og stå på ski. Det er også lurt å pakke med seg et ekstra par linser i tilfelle de man har på seg må byttes. En ekstra pakke eller to med linser tar heller ikke særlig mye plass i bagasjen.