Strand Alpin Ski i Norge

Skiferie i Sverige

Ski er dyrt, derfor er det stadig flere som legger skiferien til vår gode nabo og söta bror Sverige.

Det finnes et variert og rikt tilbud av skiaktiviteter og anlegg i Sverige, og siden mange nordmenn i det minste er født med skibukser på beina, og har løypa rett utenfor døra, er det lett at nabolandet går i glemmeboka.

Sverige – Et rimeligere tilbud

I tillegg til å være en opplevelse i seg selv, er Sverige også et rimeligere alternativ for deg som har lyst på en flott skiferie. Alternativene er mange: Lapplandsfjällen, Jämtlandsfjällen, Härjedalsfjällen og Dalafjällen. Her kan du leie ski, kjøre hundespann, og også ta del i aktiviteter som isfiske og kjøre snøscooter. Etter en lang dag med opplevelser i frisk kulde, er det til og med duket for spa om man så ønsker.

  • Lappland er et landskap i Nord-Sverige, nærmere bestemt Norrland. Lappland utgjør en fjerdedel av Sveriges overflate og kalles også for “Europas siste villmark”. En rekke forfattere, malere og andre kunstnere har latt seg inspirere av Lappland, og en skiferie her byr på gode opplevelser i mektig natur.
  • Härjedalen kan skryte av en av Sveriges høyeste topper, nemlig Helagsfjället med sine 1796 meter over havet. Landskapet i dette område har enorme høydeforskjeller og er svært variert og spennende.
  • Dalafjällen er de sydligste fjellene i Sverige, og Transtrandsfjällen ligger i området rundt Sälen og tilbyr mange kjente steder som Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Kläppen. Dette er et vakkert område med en nydelig villmark.

Ski i Sälen, Dalarna, Sverige

Jämtland

Jämtlandsfjällen er en ypperlig destinasjon for en skiferie. Her finner du ville skoger i øst, et bølgende fjellandskap i de sentrale delene og alpine fjell i vest. Jämtlandsfjällen har et åpent landskap som gjør det til et oversiktlig turområde i vakre omgivelser. Her er man aldri langt unna nærmeste fjellstue eller fjellstasjon.

I dette området finner man også Vålådalens naturreservat som er varierende med sine gamle skoger og hytter. Fjellet Sylarna passer utmerket for deg som liker alpine utfordringer og eventyr.

Kort sagt består Sverige av et rikt landskap og her er det mange opplevelser i vente for både liten og stor. Hvem vet, neste gang du er på skiferie befinner du deg kanskje med en kopp kakao i en svensk “stuga”?