Strand Alpin Ski i Norge

Skitur uten briller?

Skal du på skitur kan det være lurt å bruke linser, ikke briller. Vi gir deg grunnene til dette!

Stadig flere nordmenn bruker mye av tiden sin på forskjellige skisporter. Noen foretrekker langrenn og lengre distanser, mens andre er litt mer eventyrlystne. De foretrekker gjerne slalom, utfor eller snowboard.

Briller og ski?

Briller og ski er uten tvil en dårlig kombinasjon. Mange trenger gjerne synskorrigering og om man da ikke bruker det, får man faktisk dårligere syn. Både i øyeblikk hvor du trenger å se godt, og over lang tid. Skal du på skitur er det greit å forberede seg godt i forkant slik at du har med deg alt du trenger for å ta vare på deg selv og ikke minst synet ditt.

Snøblindhet

Det er viktig å ha solbriller på fjellet, ettersom solen reflekteres fra snøens overflate og i verste fall kan føre til snøblindhet. Skal man gå langrenn så er det ikke så vanskelig å ha på seg solbriller, og har man synskorrigering kan man også skaffe seg solbriller med styrke. Det betyr dog at man bare har det ene paret med solbriller som kan brukes, med mindre man har linser. Med linser kan man kjøpe trendy solbriller i alle variasjoner og fasonger og gjerne billigere enn om man må ha styrke.

Ja takk, begge deler?

Det behøver heller ikke bli så veldig dyrt med linser. Du kan jo fort tenke at det er kjipt å betale dobbelt opp, for både solbriller og linser. Men om du bestiller linser på nett fra butikker som Lensstore.no kan du spare store penger, spesielt om du bestiller for mange måneder om gangen. Du kan faktisk halvere linsekostnadene på denne måten.

En av grunnene til at det er lurt å ha linser i stedenfor briller, er at du faktisk kan miste brillene i bakken. De kan også falle av og bli knust slik at du får problemer med dårlig syn. Det kan bli vanskelig å se hvor du kan gå i løypa, og du kan i verste fall gå deg vill.

Linser med UV-beskyttelse

En annen ting det er smart å investere i er linser med UV-beskyttelse. Mange linser har dette, men det er lurt å sjekke med forhandler eller i nettbutikk for å være sikker. Det er viktig å beskytte øynene dine mot UV-stråling fra sola. Visste du for eksempel at øyelinsen er noe av det eneste i kroppen vår som ikke kroppen kan fikse selv om det ødelegges?

UV-stråler kan faktisk føre til skader på øynene dine, og dette er gjerne skader du ikke kan reparere selv, eller må opereres for å få fikset. Da gjerne med dyre laseroperasjoner som kan koste opp til 30 000,- pr øye. Det kan med andre ord lønne seg å bruke linser forebyggende så du slipper sykdommer som katarakt, makuladegenerasjon eler hudkreft på øyenlokkene.

Visste du forresten at du også kan få med solbriller på kjøpet om du velger å kjøpe linser på nett? Det er med andre ord bra å gjøre research!

Ski