Strand Alpin Ski i Norge

Trening og skisport i Oslo

For deg som er glad i vintersport er Norge et Mekka. Hvert år kommer tusenvis av skiglade turister hit for å nyte godt av det norske skiføret. Mange legger turen til fjellene, men hvorfor ikke kombinere skitreningen med et opphold i Oslo?

I tillegg til å være Norges største by, ligger Oslo omkranset av åser som er perfekte for ski, enten det er slalåm eller langrenn du liker best. Den fantastiske oslomarka er like fin til trening om sommeren som om vinteren. Marka er perfekt for ski- og løpetrening, og det kuperte terrenget gjør at du aldri vil mangle utfordringer! I tillegg kan du kose deg med shopping, kafébesøk og uteliv som på en vanlig storbyferie.

Hvor kan jeg stå på ski i Oslo?

Oslo har faktisk to alpinanlegg innenfor bygrensen, noe som er ganske unikt for en europeisk hovedstad! Bare en kort tur unna sentrum med t-banen kommer du til Tryvann. I vintersesongen finner du fine løyper for alle fra nybegynnere til proffe. Oslo Ski Senter ligger på Grefsenkollen. Dit kommer du deg ved å ta 31-bussen til Stig. På Visit Oslos nettsider kan du finne en oversikt over tilbudene til disse sentrene og andre som ligger i nærheten av Oslo.

For deg som liker å gå på langrenn finnes det mange muligheter. Oslo ligger omkranset av skog på alle kanter, så det er bare å sette seg på bussen eller t-banen og spenne på seg skiene. Mer informasjon kan du finne her. Her kan du finne mer informasjon om vintersport og -lek i Oslo.

Frognerseteren i Oslo

Hvor skal jeg bo i Oslo?

Hvor du bør bo kommer selvsagt an på hva du skal gjøre mens du er i Oslo. Skal du oppholde deg mest i alpinbakken eller marka, kan det være lurt å finne et hotell litt i utkanten av sentrum. Skal du oppholde deg mest i sentrum, vil det lønne seg å finne et hotell nærmere bykjernen. Går du inn på www.hotelloslo.info vil du få all den hjelpen du trenger for å finne det hotellet som passer deg og dine behov best.

Hva slags annen trening kan jeg drive med?

For deg som går eller står mye på ski, er det viktig å legge inn en del styrketrening også. Går du langrenn, kan du faktisk få dekket mye av styrketreningsbehovet ditt ved å gå på ski i de kuperte løypene i Nord- og Østmarka. Husk å trene staking også, så du ikke glemmer å trene overkroppen. Hvis du ønsker å holde deg i sentrum og trene på treningsstudio, har du fortsatt mange muligheter i Oslo. Mange hoteller tilbyr bruk av treningsstudio til gjestene sine, og på Hotell Oslo kan du søke etter det hotellet som har best tilbud for deg. Oslo har også massevis av treningssentre der du kan trene styrke, delta på gruppetimer eller benytte deg av en personlig trener.

Som du ser over har Oslo et bredt tilbud for deg som liker å stå på ski. Alt i alt er Oslo den perfekte byen for deg som er treningsinteressert!