Strand Alpin Ski i Norge

Vinter betyr skiturer!

Vinteren er straks her, så nå er det mange som pakker ut skiutstyret for sesongen. Har du alt du trenger? 

Det kan være ganske greit å ta en god titt igjennom alt vintertøy og skiutstyr litt før vinteren tar av for alvor og du ønsker å tilbringe masse tid i bakkene. Så hva skal du egentlig se etter?

Sjekkliste

Det er lurt å ha en sjekkliste for vinteren, slik at du har alt under kontroll. Det første du bør sjekke er alt ullundertøy. Er det slik at det er fullt av hull, eller kan du bruke det en sesong til? Hva med ullsokkene, trenger du noen nye par ullsokker? Noen hull og skader kan jo også fikses for hånd, mens andre ting er det ikke håp for, så man må kjøpe nytt.

Følg opp dine tekniske dippedutter som for eksempel kompass og gps. Trenger du laste ned nye kart eller turruter? Har du nok batterier, eller bør de byttes? Skal du gjøre nye turer som trenger annet utstyr? Da er det greit å finne ut eksakt hva du trenger. Skal du for eksempel ut på langtur og overnatte, er det greit å ha alt du trenger til å lage enkel mat, kanskje til og med fange maten selv?

Du må heller ikke glemme å sjekke selve skiene og skoene du bruker på skiene. Har du barn kan det være at de har vokst ut av sine sko, og at de derfor må ha nye. De kan også ha vokst fra skiene sine så de trenger nye ski. Det er også viktig å sjekke over alle klær som brukes til skiturene. Holder alle luene, skibriller, ski-bukser, ski-jakker enda, eller må man ha nytt?

Par på ski

Spare penger

Er du riktig uheldig må du og kanskje hele din familie ha en god del utstyr før årets sesong og vi vet alle at nytt utstyr kan koste mye penger. Men om du er flink og planlegger kan du spare gode penger. Vet du allerede på våren at ungene trenger nye skidresser til vinteren, så kan du kjøpe dressene på tilbud når sesongen er slutt. De får ikke siste mote, men det er mest foreldre som bryr seg om det, ungene driter jamnt i det så lenge dressen er god å gå i.

Det er også fullt mulig å handle det utstyret man trenger på internett for å få lavere priser. I nettbutikken Hatstore er det for eksempel mulig å handle luer og hatter til alle i familien til de fleste anledninger på vinterens skiturer. De fleste store kjeder har også gode tilbud på nettet, gjerne spesielle tilbud beregnet bare for netthandelen. Det fine er at du slipper å komme til den fysiske butikken for å kjøpe noe og så er de utsolgt.

Forberedelse

Det å reise på skiturer, små eller store krever litt forberedelse. Som regel er det trygt og greit, og med snøring på værmeldingen, kan du unngå de store stormene. Men vær forsiktig, lær alle i familien fjellvettreglene på rams!